Eventyrteatret præsenterer Rapunzel: En musical om mangfoldighed

Foto: Eventyrteatret
dato

Af Camille Marie Beck Fallesen

Brødrene Grimms kendte eventyr om RAPUNZEL bliver i år nyfortolket, når Eventyrteatret den 7. oktober slår håret ud til et brag af en forestilling for hele familien i Glassalen i Tivoli. Eventyrteatrets unge prisbelønnede scenetalenter præsenterer en bevægende, morsom og sansemættet musical om mangfoldighed, der giver stof til eftertanke.

Musikken til Eventyrteatrets RAPUNZEL bliver i år komponeret og produceret af brødreparret komponist Mathias Madsen Munch og producer Rasmus Madsen Munch, der for første gang sætter musik til en musical hos Eventyrteatret. Forestillingen instrueres af skuespiller og instruktør Bo Skødebjerg, mens manuskriptet er skrevet af skuespiller og tekstforfatter Gunvor Reynberg.

En nyfortolkning af det klassiske eventyr

Eventyrteatrets forestilling RAPUNZEL samler hele familien og er en musical fyldt med sang, dans, humor, spænding og ikke mindst et bevægende tema.

Eventyrteatrets version af det elskede eventyr tager publikum med ind i en verden, hvor der eksisterer to lande: Irisia og Heroikom. Rapunzel med det meget lange gyldne hår må skjule det for alle omkring hende. For i landet Heroikum er der ikke plads til at være anderledes. Men Rapunzel og hendes venner gør oprør og bliver fanget og spærret inde i et tårn. Det store spørgsmål er, om de slipper fri og kan rejse til det festlige og farverige land Irisia, hvor alle må være præcis som de er?

To brødre én fælles tone

Når Eventyrteatret indtager de skrå brædder med RAPUNZEL i Glassalen i Tivoli, er det ikke blot en fejring af, at det er mere end 30 år siden, at teatret blev grundlagt. I år har Eventyrteatret nemlig fået nye komponister; brødreparret komponist Mathias Madsen Munch og producer og arrangør Rasmus Madsen Munch. Brødrene har førhen skrevet musik til musikdramatiske forestillinger over hele landet, og samarbejdet med flere af landets største kulturinstitutioner: DR Koncerthuset, Musikkens Hus, Museet for Søfart og Skovtårnet i Haslev. Deres musik spænder fra episke film scores til funky grooves, og med deres stærke sans for dramatik, er der lagt i kakkelovnen til en storslået og eventyrlig musikalsk oplevelse for publikum. 

RAPUNZEL er egnet for alle eventyrelskere fra 5 år. Forestillingens varighed er 2 timer inkl. 20 minutters pause. I efterårsferien giver teaterbilletten til Rapunzel også fri adgang til Halloween i Tivoli.

RAPUNZEL får premiere den 7. oktober i Glassalen i Tivoli.

Se spilletider, køb billetter og læs mere om musicalen her

Foto: Eventyrteatret

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: Camille Marie Beck Fallesen