Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til betydelige videnskabelige gennembrud. Foredraget vil give indblik i, hvordan laboratoriets forskning har forbedret ølproduktionen og bidraget til den grundlæggende naturvidenskab. Fra rendyrkning af gær til udviklingen af pH-skalaen og den nobelprisvindende klik-kemi, er Carlsberg Laboratorium en pioner inden for sit felt.
Fra byg til bæredygtighedUnder ledelse af Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund, vil foredraget dykke ned i forædling af byg og humle. Deltagerne får indsigt i, hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt og hvordan maltning kan skabe forskellige malttyper med unikke smage.
Alkoholfri øl og klimatolerante fødevarerForedraget vil også præsentere den nyeste forskning i alkoholfri øl, hvor nye gærtyper, der ikke danner alkohol, anvendes. Desuden vil deltagerne lære om banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer og hvordan fortidens planter kan give indblik i fremtidens klimaforandringer.
Smagsprøver og streamingSom en del af oplevelsen vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås under foredraget. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kultur- og Aktivitetscentret STIEN, Paltholmterrasserne 1, 3520 Farum
Entré: 30 kr
Arrangør: Furesø Bibliotek & Borgerservice, Farum
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her