Arrangementet byder på en spændende fortælling om, hvordan menneskets syn på universet blev forandret, da Galileo Galilei for første gang rettede en kikkert mod nattehimlen for over 400 år siden. Denne aften vil du få indsigt i, hvordan teleskoper ikke blot giver os smukke billeder, men også viden om big bang, universets udvidelse og stjerners grundstofindhold.
Teleskopets betydning gennem tidenVidenskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen vil i løbet af foredraget dykke ned i kikkertens udvikling og virkemåde. De vil også præsentere nogle af de mest fascinerende objekter og fænomener, som vi kan observere takket være moderne teleskoper, herunder jordbaserede kæmpeteleskoper og det avancerede James Webb-rumteleskop.
Live streaming fra Aarhus UniversitetForedraget streames direkte fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. Der er mulighed for at modtage bonusmateriale og opdateringer om kommende foredrag ved at tilmelde sig nyhedsbrevet.
Læs mere om foredraget, se billeder og find information om pladsreservation ved at besøge dette link. For yderligere information om serien, kan du besøge Offentlige foredrag i Naturvidenskab og Aarhus Universitet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 22. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kultur- og Aktivitetscentret STIEN, Paltholmterrasserne 1, 3520 Farum
Entré: Fri entré
Arrangør: Furesø Bibliotek & Borgerservice, Farum
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her